wtorek, 4 grudnia 2012

Mrożony KONG-jak przygotować.

Cześć, w tym poście opiszę wam ,jak przygotować dla naszego pupila Mrożonego KONG'a. Podkreślam; dla naszego pupila.

Składniki:
▪ KONG
▪ Serek almette, nie za dużo i tylko smak ŚMIETANKOWY - wykluczamy smak chrzanowy,cebulowy i inne
▪ Dżem pozbawiony cukru

Przygotowanie:
▪ Do KONG'a wkładamy na początek dżem.
▪ Kiedy pyszniejsza część konga znajduje się już w nim, wkładamy serek almette zakrywając dżem znajdujący się w kongu.
▪ Gdy już to zrobimy, umyjmy konga do o koła aby zabawka nie pobrudziła całej zamrażarki.
▪ Konga wkładamy do zamrażarki, czekając na jego zamrożenie kilkanaście godzin, najlepiej 12h.
▪ Wyciągamy konga ze zamrażarki po 12 godzinach i obserwujemy ,co próbuje nasz pupil zrobić ze zabawką i w jaki sposób zamierza dostać się do najpyszniejszej części swojego KONG'a.

Ja osobiście polecam konga w kształcie kości - takiego:
oraz bałwanka-takiego:



Życzę smacznego waszym czworonogom!

                                                      Pozdrawiam!

2 komentarze: